Scholenschaak

  • Informatie met team Schaakplezier lessenseries bij ongeveer 10 lessen bij meerdere Nederlandstalige en internationale scholen.
  • Registratie voor aanmelding van lessenseries (niet zichtbaar voor reguliere gebruikers)
  • Wilt u zelf schaakles op school.

Ontdek de wereld van schaken op school!

Ben je klaar om een boeiende reis te maken in de wereld van schaken? Welkom bij onze Schoolschaak Lessenserie, een programma ontworpen om kinderen van Nederlandstalige en internationale scholen in de regio Amsterdam te betrekken en te inspireren. Schaakspel is niet alleen een spel, maar een geweldige leermogelijkheid die strategisch denken, probleemoplossing en concentratie bevordert. Onze 10-delige lessenserie heeft tot doel schaakvaardigheden te ontwikkelen en belangrijke levenslessen te leren.

Wat bieden we in deze lessenserie?

  • Schaakvaardigheden: We beginnen met de basis, van de bewegingen van de stukken tot het begrijpen van schaaknotatie. Gedurende de reeks zullen de deelnemers hun schaakvaardigheden aanzienlijk verbeteren.
  • Strategisch Denken: Schaken draait om strategie. We zullen de leerlingen helpen strategische vaardigheden op te bouwen die van pas komen in het schaakspel en in het dagelijks leven.
  • Probleemoplossing: Schaken leert kinderen om problemen op te lossen en beslissingen te nemen. We zullen dit aspect van schaken benadrukken om hun denkvaardigheden te ontwikkelen.
  • Teamwerk en Sociale Vaardigheden: Tijdens onze schaaklessen leren kinderen niet alleen om tegen elkaar te spelen, maar ook om samen te werken, respect te tonen voor hun tegenstanders en fair play te waarderen.
  • Internationale Dimensie: Onze lessenserie is niet beperkt tot één taal of cultuur. We moedigen een diverse groep leerlingen aan om deel te nemen en te genieten van schaken, ongeacht hun achtergrond.

 


Wanneer vinden de lessen plaats?
De lessenserie bestaat uit 10 wekelijkse lessen van ongeveer 60 minuten. We bieden flexibele planningsopties, zodat de lessen in uw schoolschema passen.

Docenten en Materialen
Onze ervaren schaakdocenten zullen de lessen leiden en zorgen voor een boeiende en educatieve ervaring. We verstrekken alle benodigde schaakmaterialen, zodat uw school zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten.

Hoe kan uw school deelnemen?
Als uw school geïnteresseerd is in onze Schoolschaak Lessenserie, neem dan contact met ons op om meer informatie te ontvangen, inclusief prijzen en beschikbaarheid. We kijken ernaar uit om samen met uw school een schaakavontuur te beginnen!

Laat ons samen de magie van schaken ontdekken en kinderen de kans geven om te groeien, leren en plezier te hebben met een van ‘s werelds meest fascinerende spellen. Schaken is de sleutel tot succes, en we zijn er trots op om het met de kinderen van Amsterdam te delen.